Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Kuzey Kibris'ta Toplumsal Cinsiyet Esitligi Mucadelesinde Kurumsallasmaya Dogru: Toplumsal Cinsiyet Calismalari Odak Noktasi Uzerine Notlar (Activities, Notes, And Reports on Women's Studies/Kadin Calismalari Ile Ilgili Etkinlikler, Notlar Ve Raporlar)" by Kadin/Woman 2000 ~ Book PDF Kindle ePub Free

Kuzey Kibris'ta Toplumsal Cinsiyet Esitligi Mucadelesinde Kurumsallasmaya Dogru: Toplumsal Cinsiyet Calismalari Odak Noktasi Uzerine Notlar (Activities, Notes, And Reports on Women's Studies/Kadin Calismalari Ile Ilgili Etkinlikler, Notlar Ve Raporlar)

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Kuzey Kibris'ta Toplumsal Cinsiyet Esitligi Mucadelesinde Kurumsallasmaya Dogru: Toplumsal Cinsiyet Calismalari Odak Noktasi Uzerine Notlar (Activities, Notes, And Reports on Women's Studies/Kadin Calismalari Ile Ilgili Etkinlikler, Notlar Ve Raporlar)
  • Author : Kadin/Woman 2000
  • Release Date : January 01, 2008
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 90 KB

Description

Kibris'ta kadin hareketinin, toplumsal cinsiyet kavramiyla tanismasiyla baslayan surecin degisim ve donusum sancilari halen yasanmaya devam ediyor. Iste bu degisim surecine kurumsal bir yapi da dahil oldu: Toplumsal Cinsiyet Calismalari Odak Noktasi. Bu yazinin amaci, Odak Noktasi'nin icerisinden, Kuzey Kibris'ta toplumsal cinsiyeti, toplumsal cinsiyetin algilanisini ve toplumsal cinsiyete iliskin kurumsal yapilanmayi degerlendirmektir. Toplumsal cinsiyet, Kibris Turk toplumunda ozellikle son bes yilin gittikce populerlesen kavrami haline geldi. Halen farkli kesimler tarafindan kullanilan kadin- erkek esitligi kavraminin toplumsal cinsiyet esitligine donusmesi pek cok ulkede oldugu gibi, uluslararasi kurumlarin bu tanimlari benimseyip kullanmasi ve akademinin sivil toplumla kucaklasmasiyla basladi. Kuzey Kibris'ta toplumsal cinsiyet kavrami, pratiklere yansimayan bir sozel kullanim alaninda da olsa, su anda kendini genis bir sivil toplum kesimine duyurtmayi, benimsetmeyi degil, basardi.


Free Books Download "Kuzey Kibris'ta Toplumsal Cinsiyet Esitligi Mucadelesinde Kurumsallasmaya Dogru: Toplumsal Cinsiyet Calismalari Odak Noktasi Uzerine Notlar (Activities, Notes, And Reports on Women's Studies/Kadin Calismalari Ile Ilgili Etkinlikler, Notlar Ve Raporlar)" PDF ePub Kindle