Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Kvinnan med de vackra hÀnderna" by Hanne-Vibeke Holst # eBook PDF Kindle ePub Free

Kvinnan med de vackra hÀnderna

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Kvinnan med de vackra hĂ€nderna
  • Author : Hanne-Vibeke Holst
  • Release Date : January 01, 2004
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 8712 KB

Description

"Jag Ă€r rĂ€dd för att bli vĂ„ldtagen varje gĂ„ng jag gĂ„r utanför dörren. Om jag fĂ„r en dotter tror jag att jag kanske skulle vara överbeskyddande. Jag skulle t o m skydda henne mot hennes egen far."  Gemma, 18 Ă„r, Nicaragua

År 2000 utsĂ„gs Hanne-Vibeke Holst till FN:s goodwillambassadör med syfte att sĂ€tta fokus pĂ„ kvinnors behov i utvecklingslĂ€nderna. I nĂ„gra djupt personliga portrĂ€tt berĂ€ttar hon hĂ€r om femton kvinnor hon mött under sina resor i Vietnam, Nicaragua, Uganda, Ryssland och Egypten. I Hanoi finns den unga gatuförsĂ€ljerskan med ok och toppig halmhatt, ett pittoreskt vykortsmotiv, men hon har sexton timmars arbetsdag, och en högsta önskan att kunna flytta hem till familjen pĂ„ landsbygden. I Nicaragua gĂ„r den 45-Ă„riga domaren och f d gerillasoldaten Juana Mendez alltid omkring med en revolver i vĂ€skan. Lilian, 37 Ă„r, i Uganda, har tvĂ„ smĂ„ barn och har just fĂ„tt veta att hennes man Ă€r HIV-smittad – och de Ă€r tusentals i hennes situation. Ryska Ljuba, skrĂ€ckslagen inför tanken pĂ„ att skicka sönerna till Tjetjenien, arbetar för Soldatmödrarnas kommittĂ© mot militarism och brutalisering av unga pojkar. De Ă€r alla pĂ„ sitt sĂ€tt starka kvinnor, med jĂ€rnvilja, orĂ€ddhet, stora drömmar och lĂ€ngtan efter ett bĂ€ttre liv.

Hanne-Vibeke Holsts intensiva nĂ€rvaro och rĂ€ttframhet lyfter fram dessa kvinnor ur statistikens anonymitet och ger dem röst och ansikte – och till detta bidrar fantastiska fotografier. Det Ă€r en samling oförglömliga levnadsöden, djupt gripande, upprörande, men vi möter samtidigt vĂ€rme, engagemang, framtidsdrömmar och hopp.


Ebook Download "Kvinnan med de vackra hÀnderna" PDF ePub Kindle